donderdag 11 september 2014

Leiden-Londen-San Francisco

Na een lange periode waarin het er niet van is gekomen foto's te plaatsen, nu weer een verse start. Sta aan het begin van een roadtrip langs de westkust van Amerika, startpunt San Francisco, eindpunt Seattle.
's Ochtends om kwart voor vijf stond de Schipholtaxi op de stoep, eerst een korte vlucht naar Londen en daarna de lange zit (11 uur) naar San Francisco. Het kostte nogal wat tijd om door de douane te komen, niet omdat de controle zo streng was, maar omdat er te weinig balies open waren om twee vluchten snel te verwerken.
Daarna wel snel in het centrum met de BART (Bay Area Rapid Transport), om de hoek van het appartement dat ik had besproken. Dat bleek echter overboekt en de mensen die het regelden waren nogal vaag over de oorzaak en alternatieven. Naast me stond een vrouw daar helemaal over uit haar dak te gaan: "this is unaceptable, you should all be ashamed, I will note your names and write  a massive complaint, maybe I should get the police!" Een attractie op zich, maar ik was vooral moe en wilde een onderkomen hebben.
Een iets meer meegaande opstelling leverde me een rit op naar een nabij gelegen appartement, dat nog niet gebruiksklaar was gemaakt, maar daar stuurden ze snel iemand voor. Het uitzicht over de stad is in dit geval helaas een blinde muur, maar er is een dakterras dat wel een aardig uitzicht heeft en ik heb van 1 nacht m'n geld teruggekregen. Ik ga me prima redden hier. En een mooie straatnaam ook: Golden Gate Avenue

Hier nog wat plaatjes vanuit het vliegtuig, het gevarieerde landschap van Noordwest Amerika en een glimp van de Golden Gate Bridge die verdwijnt in de mist die de baai komt binnenrollen.

 
 

 

 

 
 
 

1 opmerking:

Arjen Schouten zei

Erg leuk om je avondturen in de VS hier te kunnen lezen. Ik ga je blog in de gaten houden!