donderdag 18 september 2014

Crescent City - Crater Lake - Crescent Lake


Lange rit, maar absoluut de moeite waard. Een plaatje van Crater Lake was de bron van het plan om deze trip te gaan maken. Uiteindelijk leek het uit de richting te liggen en had ik het geschrapt als bestemming. Maar door een foutje bij het boeken (Crescent Lake is echt een ander meer dan Lake Crescent!) heeft het zich toch weer terug in het reisplan weten te wurmen.
De rit er naar toe was al prachtig, kronkelend door de bossen, veel hoogteverschillen. Toen ik er bijna was vond ik het eigenlijk gewoon spannend wat ik te zien zou krijgen. De eerste indruk was echter matig, omdat Crater Lake me letterlijk zand in de ogen strooide. Op het eerste uitkijkpunt stond je recht op de wind die over een zandrichel blies. Je keek ook recht tegen de zon in, dus met samengeknepen ogen ving ik wel een glimp op, maar echt genieten was het nog niet. Kreeg ook koppijn, denk mede vanwege de hoogte (ruim 7000 ft zag ik op de navigatie).
Maar even rustig terug naar de auto, paracetamol genomen en goed wat water gedronken. Op de kaart gekeken waar ik er weer uit zou moeten naar Crescent Lake, dat bleek dezelfde weg te zijn, dus besloten de hele ronde om de krater te maken. Eenmaal bij het volgende uitkijkpunt voelde ik me al beter en waren de stand van de zon en windrichting gunstiger, dus kon het genieten beginnen.
Adembenemende uitzichten en elk uitzichtpunt gaf weer een heel ander beeld. Ik heb er ruim twee uur over gedaan en heel veel foto's genomen.
De zon begon al onder te gaan toen ik op weg ging naar de eindbestemming. Ben in het donker aangekomen bij Crescent Lake. Heerlijk bed. Vanochtend mooie verrassing, vanaf de veranda van mn cabin kijk ik zo op het meer.
Straks op pad voor de volgende lange rit, naar Mt St Helen. Onderweg geen extra doel om te bekijken, maar zal vast her en der wel wat foto's maken.

 


2 opmerkingen:

Arjen Schouten zei

Ooooh... echt fabelachtig mooi daar!

Ilse zei

En ik maar denken dat het in Zweden mooi is... Nogmaals: wauw!