zondag 11 oktober 2009

Ulva Island
Op zondag hebben we een trip gemaakt naar Ulva Island, een echt vogelparadijs. Een kwartier lopen naar de haven over de heuvel vanaf de baai waar wij verbleven en dan zo'n tien minuten varen met de watertaxi. Hierboven een foto van Postman's wharf waar we aan land kwamen.
Onze gids, Ulva (vernoemd naar het eiland), was echt fantastisch. Ze is echt 1 met het eiland en de vogels die er leven en hoewel ze er waarschijnlijk dagelijks komt leek ze nog verwonderd over elke vogel die ze zag. Er leven veel vogels die zeer zeldzaam zijn, zoals de saddleback, waarvan we er maar liefst 6 hebben gezien, dus dat was heel bijzonder. De vogels die het makkelijst te spotten zijn, zijn de Robins, die zijn heel nieuwsgierig en komen overal waar je even staat kijken of er wat te halen valt, als je dan met een stok wat aarde loswoelt gaan ze daar op zoek naar wat te eten.
Het oerbos is ook overweldigend, elke centimeter wordt benut door bomen, varens, mossen. Alles wordt gebruikt en hergebruikt, omgevallen bomen zijn weer een kraamkamer voor nieuw groen. Je krijgt echt een idee hoe het al miljoenen jaren geweest moet zijn daar.De zeer zeldzame saddleback, zo genoemd vanwege het oranje "zadel" op de rug.

Zie daar maar eens een vogel in te spotten, eigenlijk is het een wonder dat we er zoveel hebben gezien

Geen opmerkingen: