zaterdag 13 september 2008

Rondje Zoeterwoude, Cronesteyn, 10 km

Vanochtend was het zo donker en dreigend dat ik niet dacht dat het nog van fietsen zou komen vandaag, maar in de loop van de middag klaarde het helemaal op en vanavond was het helder en windstil, ideaal om er toch nog even op uit te gaan. Besloten een rondje te fietsen dat ik al eerder heb beschreven, maar deze keer wel de camera mee.
Ik heb maar 10 kilometer gefietst, maar daar heb ik wel bijna anderhalf uur over gedaan omdat ik zoveel mooie dingen zag. Het eerste plaatje heb ik al geschoten voor ik amper de straat uit was: zicht op de Zijlpoort met de laatste avondzon.

Op het fietspad terug langs het spoor vanuit Zoeterwoude was het erg druk. Een slalom tussen de koeien gemaakt en afgestapt om wat foto's te nemen. De interesse was wederzijds, ik stond twee dames te fotograferen, toen ik zwaar gesnuif achter me hoorde. Zo'n koe is echt groot als die opeens achter je staat, maar gelukkig ook heel zachtaardig. Ik ben uitgebreid besnuffeld en ook m'n fiets werd gekeurd, elke stap die ik maakte werd nauwlettend in de gaten gehouden. Het was allemaal zeer gemoedelijk, ik moest gelijk denken aan het prachtige liedje van Brigitte Kaandorp:

Koeien
Op zaterdagmiddag
Bedaard in de wei
Koeien
Een vliegtuig vliegt over
Een trein komt voorbij
En stil staan er altijd
Koeien


Met dat nummer nog in mijn hoofd ben ik doorgefietst naar Cronesteyn, waar ik werd getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Ook daar even afgestapt en foto's gemaakt. Het is zo mooi daar op het eind van de dag, nog een hoop bedrijvigheid in de schemer, je hoort vooral veel meerkoeten roepen. Toen de zon onder was kwam de bijna volle maan schitterend uit, en zag ik nog een egel over het fietspad schieten en een vleermuis over fladderen.
Nu gauw de batterij van m'n camera weer opladen en hopen dat het morgen weer zulk mooi weer is voor een eindje om.

Geen opmerkingen: