zaterdag 21 maart 2009

Rondje vleeseters in de Hortus, 5 km


De eerste dag van de lente, hoogste tijd om dit blog weer nieuw leven in te blazen. In de wintermaanden na m'n reis heb ik geen noemenswaardige eindjes om gemaakt. Maar nu de dagen weer langer worden en het zonnetje aan kracht begint te winnen komt de inspiratie ook weer terug.

Vandaag maar een heel klein eindje om, eigenlijk meer een fototocht dan een fietstocht. Twee weken geleden was ik met mijn ouders in de Hortus voor de zondagwandeling met als thema de planten van Darwin. Die wandeling voerde onder andere langs de gallerij met vleesetende planten, boven in de winterkas, een stukje van de Hortus dat ik tot dan toe nog nooit had bezocht. Het was een prachtige dag en de kleefdruppels op de diverse vleesetende plantensoorten leverden een schitterend schouwspel op in de zon. Geen camera bij me helaas, maar me wel voorgenomen om speciaal er voor terug te gaan op een zonnige dag.

Vandaag was die zonnige dag en ik ben eigenlijk blij dat ik de vorige keer geen camera bij me had, dat was niets geworden met een groep van meer dan 20 mensen er omheen. Nu had ik het (planten)rijk alleen en heb ruim een uur foto's geschoten.
Echt intrigerend om te zien hoe deze planten zich gespecialiseerd hebben. Zodra ik met m'n camera bezig ben kijk ik toch altijd weer heel anders, veel intenser naar kleuren en details. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Er gaat een soort intelligentie van deze planten uit, een zorgvuldig uitgedacht plan en een geduldig wachten op een nietsvermoedend slachtoffer. Niet heel aardig voor de vlieg, maar ik zie wel wat wrange humor in de foto hiernaast.

De fiets moet nog een beetje gesmeerd en opgepoetst worden, maar de camera is alvast weer warm. Op naar nieuwe eindjes om!


Geen opmerkingen: