donderdag 30 oktober 2008

3 dagen Coromandel

Het uitzicht vanaf het terras bij Val en Bill

Het waren drie fantastische dagen in Coromandel, hier een kort verslag en wat foto's. Het weerzien met Val en Bill was fantastisch, we praatten verder alsof ik er vorige maand nog was geweest in plaats van januari vorig jaar.
Toen we aankwamen was geen supermooi weer, maar goed genoeg om te vissen volgens Bill. Een goed uur later zat ik al op het water met hem. Een klein eindje varen naar de mosselvelden en daar was een "mussel barge" aan het oogsten, aan de achterkant gaan de restjes dan weer overboord en dat trekt vissen aan, een ideaal plekje om je hengel uit te werpen. We hebben 7 mooie Snappers gevangen, dus dat was 's avonds een feestmaal met verse fish and chips! Lloyd, een goede vriend van Bill die deze week in het huis naast hen verbleef, had 's middags geholpen de vis te fileren en werd uiteraard met zijn vrouw Judy uitgenodigd om mee te genieten. Bij deze maaltijd werden de de plannen voor de volgende trip al gesmeed.

's Middags ben ik met Bill en Arnica naar de Waterworks geweest, dat is een soort tuin/park met allerlei beelden en installaties die op water werken. Het was een beetje verlopen, maar is de laatste tijd helemaal opgeknapt. Bill heeft hier aan meegewerkt, dus dat was leuk om te zien. We hebben veel lol gehad met het uitproberen van al het waterspeelgoed, zoals onderstaande fietsen :-)


Woensdag viel het weer helaas echt wat tegen, dus de vistrip die gepland was kon helaas niet doorgaan. Het was ook wel even goed om tot rust te komen van de reis en alles wat ik al gezien en gedaan heb.
Donderdag zag het er een stuk beter uit en kon er wel weer gevist worden. Deze keer met de boot van Lloyd en Judy. Opnieuw de mosselvelden opgezocht en weer succes, ik heb zelf 3 vissen boven gehaald (waarvan er 1 te klein was om te houden) en in totaal hadden we zo'n 8 "keepers". Arnica moest helaas nog werken overdag en kon niet mee, maar voor we 's middags vertrokken zijn we er nog een keer op uit geweest met het bootje van Bill en hebben we aan de overkant van de baai "pippies" (een soort kokkels) geraapt en nog even gezwommen.
En toen zat het er alweer op en zijn we terug gegaan naar Paeroa. Kon gelijk m'n tas weer inpakken, want vrijdagochtend begint mijn rondreis naar en op het Zuidereiland.

De "mussel barges" waarachter we een prima visplek vonden

De eerste Snapper die ik dinsdag heb gevangen, errug lekker :-)

Lloyd en Bill (met pet) fileren de vis, verser kan niet

"The gap" de in- en uitgang van de baai, bij laag tij is er niet genoeg water om er door te varen. Maar ervaren schippers als Lloyd en Bill zijn wisten ze precies wanneer het nog net kon.

Geen opmerkingen: