maandag 24 mei 2010

Nogmaals Leidse Hout



Zo kom je er nooit, en zo twee keer in de week. Mijn voornemen om vaker een eindje om Leidse Hout te maken heeft niet lang op de plank gelegen. Eigenlijk zou ik vanochtend naar de sportschool gaan met mijn sportmaatje, maar vanwege het mooie weer hadden we besloten dat een stuk wandelen eigenlijk een veel beter plan was. Dit is dus meer een wandel- dan een fietstocht, maar hoe dan ook een eindje om.
Camera ook meegenomen en de pauwen poseerden weer prachtig. Met de lichtval in het bos en op het water waande je je in een schilderij van van Gogh of Monet.
Dit alles afgesloten met een glas verse muntthee op het zonnige terras van het theehuis. Kortom, een heerlijke ochtend.




vrijdag 21 mei 2010

Rondje Leidse Hout



Nou woon ik toch al heel wat jaren in Leiden en heb ik veel gehoord over hoe mooi het Leidse Hout is, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit was geweest. Tot vanmiddag. De bovenbuurvrouw had het briljante plan om er even heen te fietsen, daar een lekkere wandeling te maken en bij het theehuis van de zon te genieten. Zo gezegd, zo gedaan. het was echt super, wat een prachtige plek. Al die keren dat ik er niet ben geweest kan ik helaas niet meer inhalen, maar vanaf nu zal het zeker vaker bestemming worden voor een "eindje om".

Gelukkig had ik mijn camera nog meegenomen, mooie plaatjes geschoten. Heel bijzonder was ook het ooievaarsnest, waar opeens een klein kopje boven de rand te zien was.








zondag 16 mei 2010

Rondje Kagerplassen



Zaterdag was ik jarig en zondag heb ik dit met mijn ouders en oom en tante nog gevierd met een heerlijk boottochtje over de Kagerplassen. Leuk om even toerist te spelen in je eigen achtertuin, het polderlandschap is toch wel erg mooi en zeker gezien vanaf het water. Het was niet erg zonnig, maar wel goed licht om ver te kijken en alles was heerlijk lentefris en groen.
De plaatjes spreken verder voor zich, Hollandser kan niet ...